VIANOCE 2021 A NOVÉ OPATRENIA

Vláda v stredu schválila nové opatrenia v súvislosti s pandémiou. Od piatka 10. decembra sa otvoria obchody a kostoly režime očkovaní- prekonaní . Od pondelka 13. decembra prejdú žiaci druhého stupňa základných škôl a žiaci stredných škôl na dištančné vyučovanie.

Návštevy blízkych nebudú počas Vianoc povolené, opatrenie má trvať do 9. januára. Od piatka sa otvoria v režime OP okrem všetkých obchodov aj základné služby starostlivosti o ľudské telo, ďalej lyžiarske strediská, vleky či otvorené lanovky. Uzavreté lanovky budú môcť byť otvorené maximálne na 25 percent kapacity s podmienkou vetrania a dezinfekcie.Umožnené bude ľuďom tiež chodiť na bohoslužby, na tých bude môcť byť maximálne 30 osôb alebo na 25 štvorcových metrov bude môcť byť jedna osoba. Otvoria sa aj fitnes, a to buď maximálne pre šesť osôb,alebo na 25 štvorcových metrov jedna osoba.
OTP režim má platiť pre diaľkové autobusy, IC vlaky či napríklad pre rýchliky.
 V režime OP budú môcť od 25. decembra otvoriť hotely a penzióny, umožnené bude spoločné ubytovanie pre členov spoločnej domácnosti, wellness pre ubytovaných, donáška stravy na izbu, ubytovanie len s negatívnym testom (PCR, antigénový test, samotest v hoteli).
Bližšie informácie ohľadom zmeny opatrení nájdete na stránke ministerstva zdravotníctva slovenskej republiky .https://www.health.gov.sk/
Cestovanie do zahraničiaa za pracou je momentálne bez obmedzení. Podmienkou je samozrejme neg, test na ochorenie Covid 19 alebo očkovací preukaz, podla podmienok krajiny do ktorej cestujete.
Najlepšie pracovne ponuky v Nemecku, Holandsku, Belgicku, Irsku a Anglicku nájdete na našej stránke: www.best-job.sk
Ak máte záujem o prácu opatrovateľky stačí sa zaregistrovať : https://www.best-job.sk/sk/registracia/opatrovatelky
 a budeme Vás kontaktovať s ponukami prace pre opatrovateľky.