Tipy ako ušetriť peniaze v Anglicku

Chceli by ste vycestovať za hranice Slovenska? Napríklad do Anglicka? Vidieť Londýn? Že to stojí veľa peňazí? Ponúkame Vám pár tipov a trikov ako ušetriť peniaze pri cestovaní a pobyte v Anglicku. Ukážeme Vám, že Anglicko sa dá spoznávať aj za pár Eur s maximálnymi zážitkami.

Múzeá zadarmo - Verejné múzeá po celom Anglicku a UK ponúkajú voľný vstup. Múzeá sú najlepšia cesta ako produktívne využiť daždivý deň, ako sa dozvedieť čo najviac o histórií krajiny či spoznať miestnych umelcov.

https://www.visitlondon.com/things-to-do/sightseeing/london-attraction/museum/free-museums-in-london

Rezervujte si vopred - Zarezervujte si všetkú dopravu vopred, aj keď ju možno nevyužijete. Ceny lístkov môžu byť až o 2 Libry lacnejšie keď sa zarezervujú vopred. Megabus je najlacnejší spôsob ako sa prepravovať po Anglicku nie len autobusmi, ale aj vlakmi.

https://uk.megabus.com/

Zaistite si „Taste of UK“ kartu - táto karta Vám ponúka vo vybraných reštauračných prevádzkach zľavu až do výšky -50% alebo zľavu v podobe 2ks za cenu jedného. Na získanie tejto karty nemusíte byť občanom Spojeného Kráľovstva a prvo mesačný poplatok je odpustený, čo je pre väčšinu cestovateľov skvelou správou!

https://www.tastecard.co.uk/

Stravujte sa v miestnych pohostinstvách-stravovanie v Anglicku môže stáť veľa, ale pre chutné a lacné jedlá určite vyhľadajte miestnu, malú reštauráciu. Vo väčšine sa tu môžete najesť pod 10 Libier a tieto miestne pohostinstvá sú skvelým miestom na stretnutie nových ľudí!

https://www.timeout.com/london/bars-and-pubs/the-100-best-bars-and-pubs-in-london

Stanujte v záhrade - pre odvážlivcov, veľa majiteľov domov v Anglicku ponúka svoju záhradu na stanovanie zadarmo alebo za symbolickú sumu 3 Libry. Viac na stránke Campinmygarden.com

Pešia prehliadka mesta zadarmo so sprievodcom - väčšina veľkých miest v Británií ponúka pešiu prehliadku mesta zadarmo, čo je veľmi dobrá vec ako spoznať mesto z pohľadu niekoho kto ho dobre pozná. Niektoré z týchto prehliadok sa dokonca sústredia konkrétne na jedlo, históriu alebo architektúru.

http://www.neweuropetours.eu/London/en/home?gclid=Cj0KCQiAs9zSBRC5ARIsAFMtUXFEJNG8bgYxvHe5l94eAv1CpciV6HchvGp5j0X1SzkXx86oxwE0jv4aAjSoEALw_wcB (Link na pešiu prehliadku v Londýne)

https://strawberrytours.com/manchester (Manchester)

Zájdite na obedové menu- ďalšou skvelou cestou ako ušetriť, je stravovať sa v reštauráciach cez obed. Mnohé z nich ponúkajú veľmi výhodné, častokrát troj-chodové menu pod 10 Libier alebo 2 pizze za cenu jednej.

https://foursquare.com/top-places/london/best-places-lunch-specials

Navštívte katedrály - väčina Bristkých katedrál má vstup zadarmo. Katedrály sú najlepšia cesta ako vidieť a bližšie spoznať Britskú architektúru 15-19. storočia

https://englandexplore.com/best-cathedrals-in-england/

Free museums – Public museums offer free admission in every city throughout England and the United Kingdom. It’s a great way to learn about the country’s most influential artists, immerse yourself in the country’s history, and waste a rainy day without paying a cent.

https://www.visitlondon.com/things-to-do/sightseeing/london-attraction/museum/free-museums-in-london

Book early –Book all transportation well in advance, even if you don’t plan to use it. Fares can be around 2 GBP with a little planning. The Megabus not only runs buses but also provides trains throughout England and is the best option for cheap travel throughout the country.

https://uk.megabus.com/

Get a Taste of UK card–The Taste of the UK card offers up to 50% off and 2 for 1 deals at selected restaurants. You don’t need to be a United Kingdom resident to get the card, and the first month’s membership fee is waived, which is perfect for most travelers.

https://www.tastecard.co.uk/

Pub food –Eating in England can get quite expensive, but for good cheap and filling meals, visit the local pubs. Most serve food, and you can get a good meal for less than 10 GBP. Plus, the pubs are a great way to meet people!

https://www.timeout.com/london/bars-and-pubs/the-100-best-bars-and-pubs-in-london

Camp in a garden – Campinmygarden.com allows you to pitch a tent in someone’s backyard for free or a nominal fee (around 3 GBP). It’s very popular in England and a unique way to stay in the city.

Take a free walking tour –Most major cities in England offer free walking tours. They usually last a few hours and are a great way to see the city. Some tours even have a specific focus, such as history, food, or architecture.

http://www.neweuropetours.eu/London/en/home?gclid=Cj0KCQiAs9zSBRC5ARIsAFMtUXFEJNG8bgYxvHe5l94eAv1CpciV6HchvGp5j0X1SzkXx86oxwE0jv4aAjSoEALw_wcB (London)

https://strawberrytours.com/manchester (Manchester)

Eat the lunch specials –Another way to lower your food expenses is to stick to eating out during lunch only. Restaurants offer fabulous lunch specials where you can get multi-course meals for around 10 GBP or 2 for 1 pizza specials. I typically do my eating out during lunch and then cook my dinner to lower my food costs in England.

https://foursquare.com/top-places/london/best-places-lunch-specials

Visit the cathedrals –Many of England’s cathedrals are free to enter. It’s a wonderful opportunity to see some of England’s 15th to 19th-century architecture.

https://englandexplore.com/best-cathedrals-in-england/