Prvý raz ako opatrovateľka v zahraničí

V prvom rade by sme Vám chceli prejaviť vďaku, že ste sa rozhodli stať sa opatrovateľkou. Toto povolanie je v celom svojom význame o opatere, starostlivosti, oddanosti a láske ku pacientovi. Rozumieme náročnosť psychickú ako aj fyzickú, ale aj zároveň všetky výhody a benefity ktoré toto povolanie prináša.

Vybrali ste si správne a sme si istí že na zážitky ktoré pri práci v zahraničí zažijete určite nikdy nezabudnete. S Best Job máte istotu že budeme vždy stáť pri Vás, pri akýchkoľvek požiadavkách a nárokoch a to 24 hodín denne, 7 dní v týždni.


Máte opatrovateľské skúsenosti u nás na Slovensku ale nastal čas skúsiť šťastie aj v zahraničí. Dnešná mládež cestuje už priam bežne, ale vy pocestujete za prácou po prvýkrát. Máte menšie obavy, alebo možno aj väčšie..ale nebojte sa. Naozaj. Existuje pár drobných rád, ktorých keď sa budete držať, šťastne docestujete do cieľa. Skúsime Vám priblížiť tipy, ktoré sa pre naše opatrovateľky overili.

1. Doklady, doklady ešte raz doklady- uistite sa že máte platný občiansky preukaz, do všetkých krajín EÚ a Švajčiarska môžete cestovať s občianskym preukazom a to bez potreby pasu. Tak isto sa uistite že máte platný preukaz poistenca. Ak vycestujete za prácou na živnosť, uistite sa že je aktívna a vezmite si so sebou živnostenský list.
2. Pred cestou- zájdite na preventívnu prehliadku k obvodnému lekárovi, aby Vás v zahraničí niečo neprekvapilo. Tak isto odporúčame ísť k zubárovi, návšteva zubára za hranicami Slovenska Vás môže vyjsť poriadne draho. Nezabudnite si dať predpísať a zobrať so sebou množstvo liekov /ak nejaké beriete/ na celú dĺžku pobytu. Ak ste začiatočník v cudzom jazyku, prečítajte si naše tipy ako si jazyk vylepšiť https://www.best-job.sk/sk/clanok/praca-opatrovatelky-ako-sa-naucit-cudzi-jazyk-rychlo-a-efektivne a zabalte si so sebou papierový slovník. Isto sa Vám zíde.
3. Doprava- s naším príspevkom na cestu a poradenstvom pri výbere dopravy sa nemusíte o túto časť obávať. Pomôžeme Vám vybrať ten najlepší, najrýchlejší a najlacnejší spôsob dopravy do destinácie. Nezazmluvňujeme Vás k žiadnej nútenej skupinovej preprave. Naše opatrovateľky najčastejšie využívajú leteckú a autobusoú dopravu. Ak ste však ostrieľaná šoférka a preferujete vlastné pohodlie, môžete sa ku klientovi prepraviť aj svojím autom.

A na záver pár tipov, ako zvládnuť prvý deň v práci bez úplných problémov?
Veľa sa pýtajte a pozorujte chod domácnosti, koníčky pacienta, jeho obľúbené jedlá. Často krát je po príchode do rodiny aj opatrovateľka ktorú striedate a tie vám všetko vysvetlia. Nebojte sa pýtať a sledujte, ako pacient bežne funguje.
Občas však chvíľu trvá, kým si klient zvykne na zmenu a novú opatrovateľku, dajte mu čas.
Najdôležitejšie zo všetkého je však zachovať duševnú pohodu a pozitívny prístup k práci a preto sa určite nestresujte, ak nie dnes tak zajtra určite slnko výjde!

Poďte s nami okúsiť chuť práce v zahraničí, to najlepšie čo ponúkame nájdete na https://www.best-job.sk/sk/pracovne-ponuky