Pár zaujímavostí o Anglicku, ktoré Vám rozšíria obzory!

Anglicko, krajina ktorá svetu dala skvosty ako Shakespeare a Beatles! Nebyť parlamentnej monarchie, ktorú Anglicko zastáva, nemal by svet ani Kráľovnú Alžbetu a jej celým svetom milovanú rodinu Windsorovcov. (Nie na darmo je Windsorský palác štvrtým najväčším palácom na svete!)

de nájdete Windsorský palác? Link na mapu: https://goo.gl/maps/2tuooQ16dGUnQEgQ8

Vedeli ste však, že omylné nalepenie poštovej známky hore nohami, na ktorej je vyobrazená samotná kráľovná, je trestným činom?

Mimo kráľovskej rodiny Vám pri spomínaní Anglicka určite napadne aj úspešná sága o Harry Potterovi, ktorú napísala nemenej známa J.K. Rowlingová a práve ona sa stala prvou autorkou na svete, ktorá z predaja kníh zarobila miliardu dolárov!

Obávali ste sa niekedy nad stratou strechy nad hlavou? V Anglicku sa nemusíte! Obyvateľom či trvalým rezidentom pri strate zamestnania vláda garantuje pokrytie výdavkov na bývanie do výšky 80%.

Aj vy ste sa niekedy zamýšľali nad tým, podľa čoho je pomenovaná známa dominanta „BIG BEN“ v centre Londýna? Nie, nie je to podľa známych hodín na veži, ale práve podľa ikonického zvona, ktorý je vo veži umiestnený.

Londýn ako taký je pre Britániu tak významný, že až 70% všetkých Anglických vlakov začína alebo končí svoju cestu práve v Londýne. Od roku 1900 toto ikonické mesto zažilo len 10 zasnežných Vianoc!

Pre niekoho možno bizarné, ale vedeli ste že v Anglicku všetky poníky, kone a somári musia mať cestovný pas?

Londýnske ruské koleso „London Eye“ alebo Londýnske oko, patrí medzi najväčšie na svete. Jeden okruh trvá až 30 minút. Kde tento skvost nájdete?
Link na mapu: https://goo.gl/maps/LimNc8upLy14S91u6

Máte radi čaj? Aj Angličania. Vypijú najviac čaju na svete, 3x viac ako Japonci a 22x viac ako Američania! Nie len čaj je obľúbeným nápojom v kráľovstve. Výroba piva siaha v tejto krajine do dávnych dejín a najradšej ho majú bez peny na vrchu!

Na Slovensku sú tradičné folklórne tance. V Anglicku sa tradične každý rok v máji stretávajú ľudia na vrchu hory Cooper v Gloucesterhire, odkiaľ sa začína takzvaný „hon na Gloučesterský syr“. Organizátor rozgúľa veľký okrúhly syr dole kopcom a kto ho prvý chytí, vyhráva.

Dúfam, že ste sa niečo nové naučili z výberu pre nás tých najzaujímavejších faktov o Anglicku. Neváhajte, teraz je ten správny čas túto krajinu navštíviť a Best Job Vám práve teraz ponúka lákavé pracovné ponuky do Anglicka!