BELGICKO

BELGICKO Našim opatrovateľkám predstavujeme ďalšiu novú krajinu, kam môžu vycestovať za prácou. Je ňou Belgicko. So svojím príťažlivým hlavným mestom Brusel ponúka turistom a svojim návštevníkom mnohoraké zaujímavé miesta a historické pamiatky. Zároveň sa môže krajina pochváliť aj nepochybne nádhernou prírodou, ktorá sa nedá prehliadnuť. Medzi sedem najvýznamnejších miest, hodných obdivu, patria aj nasledovné prírodné zákutia.

Jazero Minnewater
V meste Bruggy nájdeme toto jazero, ktoré vzniklo vďaka prítoku z okolitých kanálov, pričom sa tu vytvára podobná atmosféra ako v Amsterdame. Pokojná haldina jazera ponúka počas slnečných nádherné odrazy celého okolia. Domáci prezývajú jazero Minnewater aj ako „jazero lásky“, pretože tam žije množstvo labutí, ktoré sú zároveň symbolom Brúgg. Na jednom mieste prechádza totiž cez jazero Most lásky. Podľa tradície, keď po ňom kráčate, mali by ste mali pobozkať svojho partnera, aby ste s ním zostali navždy.

Les Hallerbos
Ak sa už raz do Belgicka dostanete, oplatí sa navštíviť les Hallerbos pri dedine Halle. Nazývajú ho aj „modrý les”, a to kvôli množstvu malých modrých zvončekov, ktoré tam kvitnú len počas niekoľkých týždňov. Pomedzi stromy tvoria krásny farebný koberec, vďaka ktorému tam panuje magická atmosféra. Legenda uvádza, že kvety pravidelne každý rok sadia víly pre potechu domácich obyvateľov. Môžete sa tam príjemne poprechádzať a započúvať v tichu do spevu vtákov. Relax a liek na telo i dušu.
Les Sonian
Ak uprednostňujete divočinu a les bez zásahu človeka, prídete si na svoje v lese Sonian, ktorý je pomenovaný aj ako„ ”buková katedrála“, pretože tam dominuje najmä tento strom. V minulosti bol preslávený vďaka Habsburgovcom, ktorí tam chodili veľmi často na poľovačky. Aj niekoľko obrazov s touto tematikou poľovníctva nájdete vystavené v Louvri.
Hautes Fagnes
Táto prírodná rezervácia sa nachádza na jednom z najchladnejších miest v Belgicku. V preklade znamená Vysoké bažiny, čo aj presne vystihuje celú túto lokalitu. Je môžné sa tam pohybovať len po vyznačených trasách, vedúcich po drevených chodníkoch. Ide o vzácne močariská, v ktorých žije veľa divých zvierat. Darí sa tam divokým mačkám, rysom a čiernym tetrovom. Kvôli mystickej atmosfére je toto miesto vyhľadávané najmä počas jesene, pretože vtedy často jemná hmla v kombinácii s východom slnka vytvára úžasný zážitok. Odboríci tvrdia, že časť vresovísk pochádza už z doby ľadovej.
Údolie Ninglinspo
Ninglinspo je jedinou horskou riekou v Belgicku. Právom je táto oblasť pokladaná za jednu z najkrajších v krajine. Veľmi pekné miesto pre výlety rodín s deťmi skadiaľ je krásna vyhliadka na okolie. Na 6 kimometrový turistický chodník skalnatým územím si treba vziať však dobrú obuv.
Vodopád Coo
Jedná sa o najväčší vodopád v Belgicku, ktorý sa nachádza v dedinke Coo, podľa ktorej dostal svoj názov. Usídlili sa tu obyvatelia na začiatku 14. storočia, neskôr aj postavili vodný mlyn, v ktorom spracovávali úrodu z polí. V 19. storočí začali túto oblasť navštevovať turisti. Za svoju popularitu vďačila práve krásnemu vodopádu. Neskôr tu vznikli prvé kúpele a momentálne sa v jeho blízkosti nachádza menší vodný park.
Zwin
V Belgicku nájdeme aj „vtáčie letisko“. Touto milou prezývkou je označovaná oblasť Zwin, ktorá je pre vtáky dôležitým miestom počas ich sťahovania do Afriky. Tu totiž oddychujú a stretávajú sa vo veľkých kŕdľoch. V stredoveku satu nachádzal jeden z najväčších prístavov, ktorý v súčasnosti patrí medzi obľúbené zastávky ornitológov. V okolí sú viaceré cyklotrasy a turistické chodníčky využívané fanúšikmi bicyklov. Na prechádzku je ako stvorená krásna oblasť pri pobreží s pieskovými plážami.