AKO SA STAŤ OPATROVATEĽKOU V NEMECKU?

Ovládate nemecký jazyk, neviete si nájsť prácu na Slovensku, alebo Vaša terajšia práca Vás nenapĺňa? Skúste opatrovanie seniorov v zahraničí! Ak máte pozitívny vzťah k starším ľudom, radi pomáhate ostatným a chcete skúsiť niečo nové, opatrovanie v Nemecku je presne pre Vás!

Pravdepodobne máte kopec otázok, ako to funguje, čo je potrebné si vybaviť a podobne. Skúsime Vám odpovedať na najčastejšie otázky.

1. Je potrebné absolvovať opatrovateľský kurz?
Pokiaľ ste nikdy predtým nepracovali v zahraničí ako opatrovateľka a nemáte skúsenosti, opatrovateľský kurz absolvovaný na Slovensku je výhodou. Ale samozrejme bez dobrej znalosti jazyka Vám prácu nezaručí. Opatrovateľka musí mať predchádzajúce skúsenosti s touto prácou, ktoré musí doložiť aj referenciami.

2. Je potrebné ovládať nemecký jazyk?
Áno, pre prácu opatrovateľky v Nemecku je potrebná komunikatívna úroveň nemeckého jazyka. Minimálne by to mala byť úroveň B1, ale optimálne C1, Ak nemáte istotu na akej úrovni sú Vaše jazykové znalosti, kontaktujte nás a my Vás telefonicky preskúšame zadarmo. Čím lepšie ovládate jazyk, tým skôr a lepšiu prácu Vám vieme sprostredkovať.

3. Ako sa dostanem do Nemecka a kto mi preplatí cestovné náklady spojené s transportom ku klientovi v Nemecku?
Najčastejším spôsobom prepravy pre opatrovateľky v Nemecku je tzv. “Taxi doprava”. Rôzne prepravné spoločnosti prepravujú v autách, prípadne v dodávkach opatrovateľky zo Slovenska do Nemecka. Veľkou výhodou je, že taxi Vás vyzdvihne priamo doma a vyloží Vás pred dverami klienta v Nemecku. Našim opatrovateľkám, ktoré chcú pracovať v Nemecku, rodina prepláca cestu v plnej výške.

4. Aká je forma spolupráce s opatrovateľkami v spoločnosti Best Job s.r.o.?
Opatrovateľky v Nemecku pracujú na slovenskú živnosť, v prípade opatrovateliek zo zahraničia (Česká republika, Maďarsko, Rumunsko), si živnosť vybavujú individuálne v danej krajine, kde majú trvalý pobyt. Práca na živnosť znamená, že opatrovateľka si sama uhrádza sociálne a zdravotné odvody. V prípade, že si opatrovateľka otvára živnosť PRVÝ KRÁT, je oslobodená od platenia sociálnych odvodov prvý rok vykonávania živnosti, platí si len zdravotné poistenie (70,91 Eur v r. 2020).

5. Platím poplatky za sprostredkovanie práce cez spoločnosť Best Job s.r.o.?
Agentúra Best Job s.r.o. nevyberá za sprostredkovanie práce opatrovateľky v Nemecku žiadne sprostredkovateľské, administratívne alebo iné poplatky.


Opatrovanie Nemecko, Opatrovatelka, Opatrovanie v Nemecku, Opatrovanie seniorov, Praca v zahranici, Opatrovanie, Pflegerin, Betreuung, Betreuerin in Deutschland, Pflegerin in Deutschland, Arbeit in Deutschland, Häusliche Pflege, Praca v Nemecku, Nemecko, Nemecko praca Praca pre opatrovatelky, Praca na turnusy, Ponuky pre opatrovatelky, Praca v Nemecku pre zeny, Praca na zivnost, Praca v Nemecku bez skusenosti, Opatrovatelky v Nemecku prácu na Slovensku, alebo Vaša terajšia práca Vás nenapĺ