Ako lacno vycestovať do zahraničia?

Len v uplynulých dňoch sme si pripomenuli 17. November alebo výročie nežnej revolúcie. Už 30 rokov cestujeme slobodne a čoraz lacnejšie. V tomto článku vám poradíme ako lacno vycestovať do zahraničia bez cestovnej kancelárie, na vlastnú päsť a bez obáv!

Letenky

Revolúcia v lacnom cestovaní prišla s takzvanými low-cost aerolinkami, ktoré začali ponúkať rekordne nízke ceny za letenky. Lietanie je dnes dostupné takmer pre každého a miestami lacnejšie ako pozemná doprava. Určite ste aj vy zaregistrovali mániu výpredajov leteniek za 1€ od leteckej spoločnosti Ryanair alebo Wizzair. Práve na webových stránkach ryanairu a wizzairu máte šancu naraziť aj na výborné akcie. Treba si však pamätať na pravidlo, že letenky cez víkendy a sviatky bývajú výrazne drahšie než v pracovné dni.

Čím sa lietanie stalo populárnejším, na sieťach začali pribúdať weby, ktoré pre vás vyhľadajú tú najlepšiu cenu letenky do vami zvolenej destinácie. Napríklad: letenkyzababku.sk, superletuska.sk, skyscanner.net, cheapflightsfinder.com, kiwi.com, ale aj na google.com/flights

Vlaková a autobusová doprava

Ak sa bojíte lietať, máme pre Vás super tipy ako cestovať výhodne aj vlakom a autobusom. Väčšina nízko nákladových spojov vyráža z Viedne alebo Prahy. Z týchto metropol sa potom dostanete už po celej Európe. Dostupné možnosti si viete jednoducho pozrieť v aplikácií Rome2rio, ktorá vám bez problémov vyhľadá spojenie z bodu A do bodu B. Alternatívne môžete sledovať ponuky na konkrétnych weboch prepravcov, ako napríklad: Flixbus, RegioJet, Ecolines, Simple Express, Tigerexpress alebo Polskibus. Tieto spoločnosti niekoľkokrát do roka ponúkajú akcie a špeciálne ceny, takže odporúčame sledovať ich weby, alebo sledovať servery ako fly4free.com či kadetade.com, ktoré takéto výhodné ponuky vždy včas uverejnia. Pamätajte však, že z našich skúseností sú vlaky vždy o čosi drahšie ako autobusy. Pravidlo, že čím skôr kúpite lístky, tým budú lacnejšie, platí vo väčšine krajín a často už aj pri slovenských vlakoch.

Ubytovanie

Po zakúpení letenky hneď na rad príde voľba ubytovania. Je na Vás, či chcete vyhľadať rezort s bazénom alebo ubytovanie v centrách miest. Suverénne najpoužívanejším portálom na ubytovanie sa stal booking.com. Avšak aj tu platí to isté ako pri letenkách: niekedy je oveľa výhodnejšie ísť na stránku samotného hotela alebo ubytovania, ktoré na booking.com nájdete. Namiesto rezervácie cez tretiu stranu- v tomto prípade booking- si ubytovanie môžete zajednať priamo u majiteľa nehnuteľnosti. Väčšinou sú vždy ochotní dať nižšiu cenu ako nájdete na stránkach booking.com

Ďalším výhodným portálom alebo teda aplikáciou ktorú si ľahko stiahnete do mobilu je AirBnB. Tento portál je najlacnejším na trhu. Sami sme ho viackrát využili na cestách do Manchestru, Frankfurtu alebo Barcelony. Na tomto portáli si ubytovanie rezervujete priamo od majiteľa.

Nezabúdajte na poistenie

Ak sa rozhodnete vycestovať bez cestovnej kancelárie, určite myslite na poistenie. Kopu peňazí ktorú ušetríte pri cestovaní bez cestovky ale môžete využiť aj na zakúpenie cestovného poistenia. Nám sa osvedčilo cestovné poistenie od spoločnosti Union. Nebojte sa, nejde o drahú záležitosť, väčšinou sa poistenie po Európe pohybuje okolo 2€ na deň. Dnes si toto poistenie viete vybaviť aj cez internet, na webových stránkach poisťovní. Je to naozaj výhodná investícia, pretože Vám pokryje stratu batožiny, jej poškodenie, úrazy a v neposlednom rade i zmeškané lety.

Najlepšie pracovné ponuky nájdete na https://best-job.sk/sk/pracovne-ponuky