13 ZAUJÍMAVÝCH MIEST V NEMECKU, O KTORÝCH STE DOTERAZ NEPOČULI

Berlín, Kolín, Mníchov či Hamburg lákajú svojou históriou a atrakciami ročne milióny turistov. Nemecko má však oveľa viac miest, ktoré stoja za návštevu.

HRAD ELTZ (Rheinlad-Pfalz)

Turistická cesta s výhľadom na hrad Eltz je jednou z najkrajších turistických trás. Vedie nedotknutou prírodou okolo útesov až k potoku Eltzbach, ktorý preteká celým údolím, až k samotnému hradu. Tento výlet v sebe spája históriu s prírodnými krásami.

 

QUEDLINSBURG (Sachsen-Anhalt)

Ďalším príkladom spojenia prírody s históriou je mesto Quedlinsburg. Toto bývalé sídlo kráľov a cisárov je vďaka svoje tisícročnej histórii pôsobivým miestom v pohorí Harz. Od roku 1994 je súčasťou svetového dedičstva UNESCO.

 

ODENWALD (Hessen)

Jeden z najkrajších lesov v Nemecku sa rozprestiera medzi Frankfurtom nad Mohanom a Stuttgartom. Vedú ním nekonečné turistické chodníky a celý región je stvorený na rodinnú dovolenku. Okrem svojej prírodnej krásy ponúka atrakcie ako sánkarsku dráhu či horolezecký park.

 

RAKOTZBRÜCKE (Sachsen)

Neďaleko Cottbusu, blízko poľských hraníc, nachádza priam až magická atrakcia. Most ponad jazero tvorí do svojim zrkadlovým odrazom takmer dokonalý kruh. Okolitý les ponúka skvelú príležitosť na víkendový relax.

 

FISCHLAND-DARSS-ZINGST (Mecklenburg-Vorpommern)

Polostrov v Baltskom mori je ideálnym miestom, ak chcete stráviť dovolenku pri mori bez davov turistov. Miestne kúpele vám pomôžu zregenerovať a na pláže poskytnú miesto na nádherné prechádzky.

 

MARBURG (Hessen)

Mestečko ponúka všetko pre dokonalý oddych: malé kľukaté uličky, hrad, množstvo kaviarní a reštaurácií a krásne lesy v okolí, vhodné na turistiku a relaxáciu.

 

SCHRECKSEE (Bayern)

Z dediny Hinterstein vedie nenáročná túra k jednému z najkrajších horských jazier v regióne. Vo výške 1813 metrov nad morom ponúka odvážlivcom možnosť zaplávať si v priezračnej vode priamo v prírodnej rezervácii Allgauských Álp.

 

ELBSANDSTEINGEBIRGE (Sachsen)

Pre nás je toto pohorie viac známe ako Děčínske skaly (Česká republika). Nemecká časť skál je jedným z najkrajších prírodných útvarov krajiny. Napriek tomu nie je pohorie preplnené turistami. Skaly a okolité lesy lákajú turistov, cyklistov a inline korčuliarov. Fantastickým zážitkom je pohľad z mosta Bastei na údolie Labe a okolité hory.

 

OSTFRIESLAND (Niedersachsen)

Východné Frízsko ponúka návštevníkom rozľahlé oblasti, roviny plné ovčích stád či Waddenské more. Ideálne miesto na cyklistiku či prechádzky pozdĺž majákov a mlynov.

 

SPREEWALD (Brandenburg)

Útulné miesta ako Burg či Lübbenau, rozmanitá nádherná príroda, možnosti pre turistov, cyklistov či milovníkov vodných športov sú lákadlami pre návštevníkov, ktorí si nespájajú relax s návštevou miestneho aquaparku.

 

FEENGROTTE SAALFELD (Thüringen)

Kvapľová „vília“ jaskyňa je lákadlom pre všetky vekové kategórie. Je jednou z bývalých baní na bridlicu, ktoré sú od roku 1993 zapísané v Guinnesovej knihe rekordov ako najfarebnejšie jaskyne sveta. Za svoje farby vďačia prostrediu bohatému na železo a minerály.

 

OBERSEE / KÖNIGSSEE (Bayern)

Ťažko by sme hľadali idiylickejšie jazero. Do roku 1172 bolo súvislou vodnou plochou, ktorú zosuv pôdy zmenil na dve jazerá. Turistov do regiónu okrem nich láka tiež najvyšší vodopád v Nemecku, Röthbachfall, s výškou 470 metrov.

 

TANGERMÜNDE (Sachsen-Anhalt)

Najkrajšie nemecké mestečko roku 2019 sa nachádza neďaleko Berlína. Staré hrazdené domy, cesty z dlažobných kociek, spev vtákov, zvuk zvonov a priateľskí miestni obyvatelia vám pomôžu zabudnúť na zhon bežného života.